OVER ONS

Natuurvriendelijk geproduceerd en veelal biologisch 

Sinds 1995 zijn er in de Waddenregio een aantal producenten van zuivel en delicatessen die zich onder het gezamenlijke merk Waddendelicatessen presenteren. De producten worden geproduceerd in de directe omgeving van het grootste natuurreservaat van Europa: de Waddenzee (Unesco Wereld Erfgoed).


De Waddenregio omvat de Waddeneilanden en een stuk vaste land, tot maximaal 25 kilometer uit de kust. In deze regio is een directe invloed van de Waddenzee te merken. Dit proef je aan de extra zilte smaak van een aantal producten, een hele uitzonderlijke regiosmaak.


Waddenproducten worden natuurvriendelijk geproduceerd en zijn veelal biologisch, dus gegarandeerd vrij van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. De zuivelproducten en een groot deel van de Waddendelicatessen producten dragen het Europese Biologische keurmerk.

Een onafhankelijke controle-organisatie, Skal, waarborgt dit keurmerk voor de biologische producten.

De producten die in de regio geproduceerd worden, worden ook in de regio verwerkt, het zijn echte streekproducten..

Doordat er in de Waddenregio tal van bijzondere producten groeien en verwerkt worden, is het mogelijk om een uniek en zeer divers pakket aan te bieden.

Ons team

Duco (Directeur)

Duco is onze Waddenbaas letterlijk en figuurlijk. Hij is het aanspreekpunt in het bedrijf, hoofd inkoop en creator van meest lekkere producten. Woensdag is leveringsdag bij onze

afnemers op de Waddeneilanden en daarom kun je hem dan onderweg tegenkomen in onze mooie Waddenbus.

Christiaan (Productie)

Christiaan noemen we onze jam-maker, maar dan doen we hem eigenlijk tekort. Hij is verantwoordelijk voor alle producties in onze eigen productieruimte in Dokkum. Sappen, siropen, diverse soorten beleg,  jam en mosterd .. Chris draait er zijn hand niet voor om .. en dat proef je.

Sandra (Assistent productie)

Sandra is Christiaan zijn linkerhand

(want hij is linkshandig 😉 ) Samen voeren zij de producties uit van A tot Z, maar waar Sandra vooral in uit blinkt is het maken van onze overheerlijke mayonaises.

Teresa (algemeen medewerkster) 
‘Spin het in web’ werd zij ooit genoemd door de Waddenbaas. Van het verwerken van de inkooporders, het bijwerken van de administraties, planning van de ‘droge’ producties (zoals thee, snoep en zout) en het uitvoeren daarvan behoren tot haar taken.